Uw pas gerenoveerde trap ziet er prachtig uit en u kijkt er het liefst de hele dag naar. Dat gaat vervelen na een tijdje, toch ? Gelukkig is er nog een andere manier om vol uit van uw trap te kunnen genieten; sporten op uw trap! Er zijn een aantal sporten die u op uw trap kunt uitvoeren. Hier onder zal ik ze opsommen en uitleggen.

 1. Traplopen
  Loop een stuk of 10 keer de trap om en af, U zult merken dat u buitenadem bent. Dit zal u helpen in korte tijd veel calorieën te verbranden. Lukt het niet meteen tien keer, begin dan met 5.
 2. Traprennen
  Ren de trap een stukje sneller op. Hier mee verbrand je nog meer calorieën. Loop de trap dan weer rustig af. Vergeet niet de trap op is zwaarder en heeft ook meer effect op de verbranding van calorieën.
 3. Squats
  Spring 1 trap treden omhoog en zak daarna volledig door uw knieën (houd u wel vast en doe dit voorzichtig u wilt niet van de trap vallen) hiermee traint u uw boven benen en billen.
 4. Skippen
  Laat 1 been op de grond staan. Sla 1 of 2 treden over met het andere been. Rek nu volledig uit. Hiermee traint u been en billen. Wissel van been na een paar minuten.

Vergeet niet dat afvallen alleen werkt als u er ook gezond bij eet, en wees altijd voorzichtig op de trap!